Werkwijze Citygames app
Citygames app uitleg

Hoe werkt het precies?

De Citygames app is gratis te downloaden in de Google play store en in de App Store door in te typen “Citygames app”. Het is ook mogelijk de App te vinden via de onderstaande QR-codes of klik op het App Store of Google Play logo hieronder.

 

Nadat je de Citygames app hebt geïnstalleerd vanuit de Google Play store (Android) of in de App Store (Apple). Kies je voor “Locatie toestaan”, anders kan de app geen GPS-signaal ontvangen en kan het spel niet gespeeld worden.

Tips tijdens het spelen
1. Zorg ervoor dat uw smartphone voldoende opgeladen is of dat u een powerbank meeneemt.
2. Als u pauzeert zet dan het scherm uit, dat spaart ook uw accu.
3. Wees terughoudend met maximale lichtsterkte van het scherm om de accu te sparen.
4. Het Heilige graal spel en het Piraten spel wordt op volgorde gespeeld. Bij de informatie over de stad vindt u het adres van het startpunt.
5. Heel soms valt het GPS-signaal weg en loopt het spel daardoor vast. Klik dan op het “centreer-icoon” als dat niet werkt klik dan op “home” selecteer het spel wat u aan het spelen was en speel weer verder. Als dat niet werkt kunt u ook de app afsluiten en weer opnieuw opstarten om met uw spel verder te gaan.

Stap 1

Als eerste kies je een spel. Dit kan door door de lijst heen te scrollen. Het is ook mogelijk te zoeken op stad of spel.

Momenteel bieden we in 94 steden verspreid over Nederland, Duitsland en België 3 verschillende spellen aan. Dit zijn de Outdoor Cityquiz, de Heilige Graal en het Zoek de schat spel. Alle spellen worden aangeboden in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Stap 2

Als je een spel hebt gekozen, kies je voor “kopen”. De app zal daarna een aantal betaalmogelijkheden geven. Het is mogelijk te betalen via Ideal, Creditcard of als Inapp-aankoop.
Als je een kortingscode hebt ontvangen kan je deze nadat je “kopen” hebt aangeklikt invullen.

 

Stap 3

Daarna begint het spel. Je bent zelf de voetstapjes en je ziet jezelf tijdens het spelen bewegen door de stad. Bij de rode pointers zijn de vragen. Als je binnen 15 meter van de rode pointer bent verschijnt automatisch een multiple choice vraag.

Bij de Outdoor Cityquiz maakt het niet uit bij welke rode pointer je begint. In de rode pointer staat ook de score die deze vraag oplevert.

Bij De Heilige Graal en het Zoek de Schat spel is het de bedoeling de pointers in volgorde af te gaan. Bij deze spellen staat in de rode pointer niet de score maar het nummer van de vraag. Je begint deze spellen dus altijd bij pointer 1, daarna ga je naar pointer 2 enzovoort.

Stap 4

Het antwoord op de vraag is altijd te vinden bij de highlight. Kijk dus goed naar jaartallen, bordjes en andere markeringen rondom de highlight. 

Heb je het antwoord goed, scroll dan naar beneden om achtergrondinformatie te lezen over deze highlight. Heb je de vraag fout beantwoord? Geen probleem, je kunt het nog een keer proberen.